עלי קראוון
העיר יפו הפכה כבר מזמן לשם נרדף למקום מיוחד עם נוף יפה, אווירת ים וחומוס טוב. אחד הגורמים הראשיים לתיאור האחרון לו זכתה העיר הוא מסעדת עלי קראוון, שרבים יטענו כי מסעדת החומוס הטובה ביותר בארץ (והמכורים יוסיפו שבעולם).
בין סמטאות יפו העתיקות, בפינת רחובות שקטה, ממוקמת מסעדת עלי קראוון. חברים, שכחו כל מה שידעתם (או חשבתם שידעתם) על חומוס, מסעדת עלי קראוון מגישה חומוס מעולם אחר, שמזמן כבר היה צריך להמציא לו שם משל עצמו במקום סתם חומוס. ואיזה חומוס, שווה לעבור את הפקקים בדרך, החנייה המלאה והצפיפות במקום כדי לשבת מול צלחת חומוס צבעונית, להודות בלב למי שלא יהיה על שהמציא את עלי קראוון ולהתחיל לחגוג.
כיאה לאחת החומוסיות הטובות בארץ, אצל עלי קראוון אין שלווה ואין שנייה של מנוחה, הכל קורה בקצב מסחרר כך שלא אחת קורה שמן הרגע שנכנסת למסעדה ועד לרגע שעזבת לא חלפו יותר מעשרים דקות, כשרק הטעם המשכר בפה שהותיר החומוס מעיד על כך שלא מזמן טעמת את אחת המנות הטעימות שיצרו ידי אדם. הפשטות היא שנותנת את הטון במקום, לא תמצאו שם מארחת, תפריטים מסודרים וכדומה, כל מה שתמצאו זה חומוס, חומוס מסבחה וחומוס פול. בינינו, מי צריך יותר?
המנה המומלצת ביותר במסעדה, ואת זה יודע כל מי שכף רגלו דרכה אי פעם במקום, היא מנת המסבחה, שמהרגע שהיא נוחתת בשולחן תעמוד מולכם דילמה אחת ויחידה – עם או בלי פיתה? חסידי הפיתות, יטענו שהשילוב של המסבחה עם הפיתה, הוא שמעניק למנה את הטעם המיוחד כל כך של חומוס עלי קראוון, אחרים יטענו שהפיתה רק פוגמת בטעמה המושלם של המסבחה, וכי מנה כזו ראוי שתאכל על טהרת החומוס מסבחה. אבל דבר אחד בטוח, ועל זה יסכימו כולם, לא משנה איך, מתי, עם מי וכמה תאכלו מן המסבחה של עלי קראוון, תמיד תרגישו החמצה על כך שהקיבה כבר לא יכולה להכיל עוד.
בין סמטאות יפו העתיקות, בפינת רחובות שקטה, ממוקמת מסעדת עלי קראוון. חברים, שכחו כל מה שידעתם (או חשבתם שידעתם) על חומוס, מסעדת עלי קראוון מגישה חומוס מעולם אחר, שמזמן כבר היה צריך להמציא לו שם משל עצמו במקום סתם חומוס. ואיזה חומוס, שווה לעבור את הפקקים בדרך, החנייה המלאה והצפיפות במקום כדי לשבת מול צלחת חומוס צבעונית, להודות בלב למי שלא יהיה על שהמציא את עלי קראוון ולהתחיל לחגוג. כיאה לאחת החומוסיות הטובות בארץ, אצל עלי קראוון אין שלווה ואין שנייה של מנוחה, הכל קורה בקצב מסחרר כך שלא אחת קורה שמן הרגע שנכנסת למסעדה ועד לרגע שעזבת לא חלפו יותר מעשרים דקות, כשרק הטעם המשכר בפה שהותיר החומוס מעיד על כך שלא מזמן טעמת את אחת המנות הטעימות שיצרו ידי אדם. הפשטות היא שנותנת את הטון במקום, לא תמצאו שם מארחת, תפריטים מסודרים וכדומה, כל מה שתמצאו זה חומוס, חומוס מסבחה וחומוס פול. בינינו, מי צריך יותר? המנה המומלצת ביותר במסעדה, ואת זה יודע כל מי שכף רגלו דרכה אי פעם במקום, היא מנת המסבחה, שמהרגע שהיא נוחתת בשולחן תעמוד מולכם דילמה אחת ויחידה – עם או בלי פיתה? חסידי הפיתות, יטענו שהשילוב של המסבחה עם הפיתה, הוא שמעניק למנה את הטעם המיוחד כל כך של חומוס עלי קראוון, אחרים יטענו שהפיתה רק פוגמת בטעמה המושלם של המסבחה, וכי מנה כזו ראוי שתאכל על טהרת החומוס מסבחה. אבל דבר אחד בטוח, ועל זה יסכימו כולם, לא משנה איך, מתי, עם מי וכמה תאכלו מן המסבחה של עלי קראוון, תמיד תרגישו החמצה על כך שהקיבה כבר לא יכולה להכיל עוד.כתובת: רחוב הדולפין 1 יפו