חומוסיית רוני פול
בניגוד לעבר הלא רחוק, נדמה שכיום, בין אם תצעד ברחוב צדדי, או בשדרה עמוסת אנשים, תמצא בדרכך חומוסיה אחת או שתיים. אבל למרות זאת, יעדיפו רבים לחזור אל המקורות הישנים והטובים בהם אתה יודע בוודאות שאומנם לא תופתע יותר מדי, אבל מצד שני גם תקבל תמורה הולמת לכספך ותצא שבע, לפעמים אפילו שבע מדי. אחת החומוסיות הוותיקות במדינה, שהגישה מנות חומוס משובחות כשעוד היה מוזר להתייחס לחומוס כארוחה בפני עצמה, היא מסעדת רוני פול בדרום תל אביב.
רגע הכניסה למסעדה הוא רגע בו אתה מבין דבר אחד – לכאן באים כדי לאכול. המקום מעוצב בפשטות ונדמה שכמעט ולא השתנה עם השנים, ובכך מעלתו, המקום מגיש מנות חומוס טעימות לכל אורך השנה בחירים מצחקים, ואינני מכיר אפילו אחד שאכל שם מנה טעימה בעבר וכששב למקום התאכזב.
אחת המנות המומלצות והאהובות במקום – ושגם אלה שאינם חסידי החומוס ימצאו בה הנאה מיוחדת - היא מנת החומוס מסבחה (7-15 ₪), המכילה חומוס קטיפתי המגיע עם גרגרי חומוס מבושלים ורוטב חמצמץ. מנה נוספת מומלצת במקום היא החומוס פול (7-15 ₪), המשלבת את החומוס המקומי עם פול מטובל בטעם. אלה המעוניינים לטעום משני העולמות, יוכלו לקחת מנה משולבת המכילה מחצית הכמות מכל סוג חומוס. את המנות ברוני פול מכינים בכל יום מחדש, ורובן מכילות חומרים טבעיים בלבד תוך דגש על מנה בריאה, טעימה ומיוחדת. אמנם נדירים המקרים בהם לקוח לא יחוש מרוצה, אך מסיבה כלשהי תרגישו צורך לפנות למישהו עם תלונה או בקשה, תמצאו אוזן קשבת ונכונות לעזור.
למרות שספינת הדגל של המסעדה היא החומוס שמיוצר במקום באמצעות מתכון ייחודי (מבנה המסעדה עם המטבח הפתוח מאפשר הצצה לתהליך הבישול), כדאי להתנסות בעת ביקור במקום במנות נוספות המוגשות בו ושיהוו ליווי הולם לחומוס. בין המנות המשתלבות עם החומוס ניתן למנות את הפלאפל המקומי (יש שיטענו כי הוא שומני מדי), צ'יפס ביתי וסלט ירקות טרי.
כתובת: רחוב אילת 22 תל אביב