אדום

הרחק מהמולת הרחובות הסואנים של מרכז העיר ירושלים, בתוך מבנה עתיק בסמטה עתיקה שכמו קפאו בזמן, נמצאת מסעדת אדום – בר יין המתמחה בבשרים, מאכלי ים ושאר מטעמים. כהגדרתה, משלבת המסעדה גם בר מכובד והחל מן השעה 11 בלילה עוברים לתפריט לילה עם מנות מעניינות במחירים נמוכים.

אפשר לדבר רבות אודות יופיו של המקום ועל מראהו הייחודי, אפשר גם לספר על האווירה המיוחדת ששוררת בו ועל היחס האדיב של המלצרים, אבל כלום לא ישתווה לשתי מנות שמוגשות במקום ושפשוט חובה להתנסות בהן בעת ביקור במסעדה – האחת היא ניוקי ריקוטה, כמהין שבבי ערמונים ופרמז'ן גראנה פדנה (69/42 ₪), שפשוט נמס בפה, ושלמרות שתגיעו למסקנה לבדכם, מומלץ להתענג על כל אחד ואחד מן הפתיתים ולחוות את קשת הטעמים המתפזרים בחלל הפה, בשעה שכל שעובר במוח באותם רגעים הוא עוד ועוד מן המעדן.

המנה השניה היא קרפצ'יו פילה עגל בשמן כמהין, חומץ בלסמי ופרמז'ן גראנה פאדנה (52 ₪), את המנה הזו מומלץ לחוות באמצעות יין טוב, שיעצים את התחושות הנעימות אשר חולפות בחלל הפה ושיגרום לכם להתחנן שלא יגמר לעולם.

כמובן שאין להסיק מכך שהמנות האחרות אשר מוגשות במקום נופלות מהן מאיזושהי סיבה, אך שתי המנות האלה יעשו את העבודה ויספקו ארוחה מעולה, אומנם על פניו המחירים מעט גבוהים, אך לאחר שתטעמו מן המנות תסכימו בפעם הבאה לשלם אפילו יותר.

אלה שיעדיפו להתנסות במנות שונות, ימצאו תפריט מכובד הכולל מנות ראשונות יוצאות דופן כגון ראגו פטריות יער בשילוב בטטה ירושלמית צלויה, פולנטה רכה וקריספ חזה אווז, כבדי עוף ופרגיות במגוון טעמים, בשרים איכותיים ומאכלי ים מגוונים.

דבר נוסף הראוי לציון הוא מבחר היינות האיכותיים שבמקום אשר משתלבים היטב עם סגנון האוכל שמוגש בו, וכמו כן, מבחר הקינוחים שבתפריט שעבור רבים מהווים את שיאה של ארוחה באדום. אחד הקינוחים המעניינים, שתיאורו עשוי להבהיל, אך טעמו וודאי יפתיע, הוא גלידת טחינה ביתית מקורית המומלצת לאלה שחום היין וטעם האוכל גרמו לעליה בטמפרטורת הגוף וכעת זקוקים למעט קרירות.

כתובת: יפו 31 ירושלים