מסעדת פוקצ'ה
במרכז ירושלים, בלב ליבה של העיר, ממוקמת מסעדת פוקצ'ה המפורסמת. למי שמחפש מקום טוב לאכול בירושלים, בייחוד ביום שבת - עת נסגרים מרבית המקומות בעיר - מומלץ להגיע למסעדת פוקצ'ה. המסעדה מציעה מגוון מאכלים לכל כיס ולכל גיל, ובראשם כמובן הפוקצ'ה הביתית שנעשית לעיני הסועדים בטבון אבן גדול הממוקם במרכז המסעדה. בעת ביקור במסעדה, אין לצפות לאווירה רשמית ולגינוני יוקרה מיותרים, המקום מיועד לאנשים המעוניינים באוכל טוב, מהיר ומעל לכל – טעים. הישיבה במקום איננה מרווחת ובייחוד בימי שבת, כשהמקום מפוצץ במעט בכל שעות היום, מומלץ שלא לתכנן שיחות נפש שקטות. כמות הילדים הקטנים שמתרוצצים במקום במהלך השבת ימנעו כל אפשרות לשקט לו מייחלים בעת ביקור בעיר הקודש. אך למרות האמור, האוכל הטוב, והנכונות של המלצרים להעניק את השירות הטוב ביותר, מפצים על הרעש והצפיפות והופכים את הארוחה לטעימה ומהנה.
בין המנות הראשונות, ניתן למצוא את הפטריות המגיעות במילוי גבינת צאן ועשבי טיבול, המנה טעימה וקלילה ומהווה פתיחה ראויה לארוחה טובה. גם הסלטים במקום לא יאכזבו, ובייחוד סלט הפוקצ'ה המפורסם, המורכב ממגוון ירקות ונתחי סינטה בקר מוקפצים ברוטב טריאקי. הנודלס המוגש במקום פוגם מעט ברמת האוכל במסעדה וניתן לוותר עליו. במקום מוגשות עוד עשרות מנות מעניינות שיערבו לחך ויספקו תמורה הולמת לעלות (הסבירה ביותר) של הארוחה כגון: סוגים שונים של פיצות, בשרים, דגים פסטות ועוד.
כאמור, כמו השם בו מתהדר המקום, הפוקצ'ות המוגשות בו הן שהקנו לו את המוניטין של מקום טוב לאוכל טוב בירושלים. במקום ניתן למצוא מבחר סוגי פוקצ'ות בטעמים שונים שלכולן מכנה משותף אחד – טעם מעולה וטריות של לחם המוגש ברגע ההזמנה. בין היתר, ניתן למצוא במקום פוקצ'ת חצילים קלויים מעולה, פוקצ'ת גבינה בולגרית וממרח זיתים ופוקצ'ת שלושה ממרחים הכוללת פסטו ופוקצ'ת זיתים ועגבניות מיובשות. כל הפוקצ'ות מוגשות עם שמן זית, זעתר, מלח ים ושום טרי.
אז בפעם הבאה שאתם בירושלים ומרגישים קצת רעבים, מומלץ לגשת אל מסעדת פוקצ'ה וליהנות מאוכל איכותי, שירות מסור וטעם נפלא.
כתובת: רבי עקיבא 4 ירושלים