המסעדה של טסלר
ביקור במסעדה של טסלר הוא שיגור במנהרת זמן לימים שלפני קום המדינה. אף אחד בטסלר לא מנסה, וזה גם כנראה סוד הקסם של המקום, לשנות משהו בהתאם לרוח הקדמה. מי שאכל במסעדה לפני 20 שנה וביקר בה גם בימינו יודע שכמעט דבר לא השתנה: אותם קירות מצופים אריחים צהבהבים, אותו לוח גירים ישן של קוקה-קולה, אותם פוסטרים של טמפו ועסיס, אותו מאוורר מתכת ישן-נושן. כי זה בדיוק העניין עם אותנטיות – אי אפשר לייצר אותה בכוח, צריך פשוט לתת לה להיות.
טקס ארוחת הצהריים הוא פשוט מאוד. אין תפריטים, אין כלים מקושטים, אין מלצרית חייכנית שתגיש לכם אוכל, ושום דבר רשמי באמת לא מתרחש פה. אפילו את השתייה כנראה שתיקחו מהמקרר בעצמכם. כשתתיישבו לכם על כסאות העץ סביב השולחנות המצופים פורמייקה, ייגשו אליכם אחד מבני משפחת טסלר, ואולי אפילו טסלר בכבודו ובעצמו, וישאלו בפשטות מה תרצו לאכול.
אין המון אפשרויות, אבל כל אחת ואחת מהן שווה את הביקור במסעדה. מומלץ להתחיל במרק עוף צלול עם אטריות, גזר וקצת כוסברה. אפילו מי שלא מחבב את הירק השנוי-במחלוקת-הזה יצליח להנות מהמרק. כנראה שככה זה כשיודעים לעשות אוכל – הוא יוצא טעים. את המרק יגישו לכם עם כמה פרוסות עבות של לחם אחיד (כזה שנחתך בסכין ולא במכונה של הסופר, כמובן).
למנה עיקרית ארבע אפשרויות – צלי בקר, כבדי עוף, עוף בתנור ומנת המנות, טעם הטעמים – השניצל של מסעדת טסלר. תשכחו את כל מה שאתם יודעים על חזה עוף עטוף בפרורי לחם; מי שלא טעם את השניצל של טסלר לא טעם כנראה שניצל מימיו. זה לא השניצל הביתי שאמא שלכם מכינה, זה אפילו לא השניצל של סבתא, זה השניצל של סבתא של סבתא שלכם. שלוש המנות מוגשות עם תוספת של פירה ו/או אורז ו/או סלט ירקות ולכולן נוסף חצי מלפפון חמוץ. אתם יכולים לקחת את שלוש התוספות, שתיים מהן או להסתפק רק באחת.
בהמשך לאותו קו קולינרי, גם קינוחים גדולים לא תמצאו אצל טסלר. יש מקרר גלידות קטן עם "סנקורים" (המהדרין יאמרו "קסטה מרובעת") ועוד מיני גלידות אישיות, מדפים עם "טעמי", "אגוזי" ושאר חטיפי שוקולד שליחם כנראה לא ינוס לעולם, ובעונה המתאימה - גם הקרמבו מגיע למסעדה.
איך מגיעים? נוסעים על כביש 65 עד צומת כרכור (צומת מנשה). המסעדה ממוקמת ממש על הצומת, בצדה המזרחי-צפוני. אין שלט ברור שעליו כתוב "טסלר". האינדיקציה הברורה ביותר לכך שהגעתם למקום היא שלט ישן של "מעריב קפה מסעדה". המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בשעות 8:00 - 17:00 ובימי שישי עד השעה 14:00. מומלץ שלא להגיע מאוחר מדי לארוחת הצהריים, שכן מלאי השניצלים מוגבל ואתם ממש לא רוצים לפספס אותם.
כל הסיפור יעלה לכם פחות מ-40 שקלים, כולל הקרמבו. שווה כל אגורה.
כתובת: צומת כרכור