מתכון חומוס מנצח

חומוסיות רבות ישנן בארץ, אך כל חומסייה והטעם הייחודי של החומוס שלה.
אז מה עושה את הטעם שונה? הרי חומוס הוא בסך הכול מאכל עם מרכיבים מאד פשוטים.
זה נכון שמרכיבי החומוס ידועים לכל, אך אופן ההכנה ומינון הכמויות הם אלו שעושים את ההבדל הגדול בין מסעדות החומוס. החל מזמן קילוף החומוס- לפני או אחרי הבישול, דרך השימוש שנעשה במי הבישול ועד כמות ואיכות הטחינה המוספת- לכל שינוי קטן השפעה גדולה.
הנה מתכון של חומוס גרגירים אסלי.

המצרכים:
  • חומוס ספרדי 100 גרם
  • 2 לימונים טריים
  • 5 שיני שום
  • כפית שטוחה של כמון
  • 3/4 טחינה
  • מלח
אופן ההכנה:
  1. משרים את החומוס למשך 24 שעות, במהלכן מחליפים את המים לפחות 4 פעמים ובמהלך החלפת המים שוטפים טוב את הגרגירים.
  2. אחרי יממה שופכים את מי ההשריה ושוטפים שוב את הגרגירים היטב, אח"כ מכניסים את הגרגירים לסיר ומכסים במים (לפחות 5 ס"מ מעל גרגירי החומוס).
  3. מבשלים את החומוס על אש בינונית כאשר כל הזמן מוסיפים עוד מים לבישול. כאשר המים רותחים לראשונה מוסיפים כפית סודה לשתייה.
  4. לאחר כשלוש שעות בערך הגרגירים אמורים להיות רכים ומוכנים. בכדי לבדוק האם הגרגירים מוכנים מוציאים מספר גרגירים מסיר הבישול ובעזרת האצבעות מועכים אותם- ככל שהם יותר "נמרחים" כך יהיה מרקם החומוס חלק יותר.
  5. כשהגרגרים מוכנים, מוציאים אותם מהסיר למסננת ומשאירים אותם להתקרר לטמפרטורת החדר- לא לזרוק את מי הבישול (נשתמש בהם מאוחר יותר).
  6. סוחטים את הלימונים- כמות המיץ צריכה להיות בערך כוס (במידה וחסר, תוסיפו לימון נוסף).
  7. לאחר התקררות הגרגירים מכניסים אותם למיקסר ומתחילים לטחון עם מי הבישול.
  8. כאשר מתקבלת עיסה רטובה מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטחון. בשלב זה, שופכים פנימה חצי מכוס מיץ הלימון וחצי כוס טחינה. הטחינה תגרום לעיסה להפוך לסמיכה יותר ולכן יש להוסיף לסירוגין את מיץ הלימון הנותר ומי הבישול (במידת הצורך) עד לקבלת הסמיכות הרצוייה.
  9. מתבלים בכמון ומלח על פי הטעם.
חשוב לזכור! את החומס לא מכניסים למקרר עד שהוא מתקרר ומגיע לטמפרטורת החדר.

בתאבון