כיצד מכינים סופלה שוקולד מבית קייטרינג חלבי מרנג ?

souffle רשימת חומרים המספיקה להכנת לשמונה מנות סופלה שוקולד :
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • שליש כוס שמנת מתוקה
  • שלוש ביצים – יש להפריד בין החלמון לחלבון
  • חצי כפית מיץ לימון
  • רבע כוס סוכר
  • 20 גרם חמאה


אופן ההכנה:
  • לחמם את התנור לחום גבוה כ 200 מעלות צלזיוס.
  • יש להבריש את תחתיות ודפנות התבנית בחמאה שהומסה מראש. לאחר מכן צריך לפזר כפית סוכר אחת, ולפזר על גבי התבניות כך שציפוי הסוכר יהיה אחיד. לבסוף להפוך את התבנית ולהיפתר מיתרת הסוכר.
  • יש להמיס את השוקולד המריר על ידי חימום מעל קערה עם מים רותחים עד שמתקבל שוקולד נוזלי.
  • בכלי אחר יש לחמם את השמנת עד כדי חימום, לא רתיחה
  • לצקת את השמנת שחוממה מראש אל תוך השוקולד המומס ולהקציף עד שנקבל תערובת חלקה של שמנת ושוקולד.
  • להוסיף שני חלמוני ביצה אל תוף הבלילה של השמנת והשוקולד, ולהקציף עד שנקבל מרקם אחיד ומבריק.
  • את חלבוני הביצה יש להוסיף בהדרגה ולהקציף, ביחד עם מיץ הלימון, במערבל במהירות בינונית. עד לקבלת קצף בהיר ואז להעלות את המערבל למהירות גבוהה ולהוסיף את הסוכר. בזהירות לא להקציף יתר על המידה.
  • יש לערבב כרבע מקצפת החלבון עם תערובת השוקולד. לאחר מכן להכניס את שאר תערובת החלבון עד שנוצר מרקם אחיד.
  • את התערובת הסופית שנוצרת יש ליצוק לתוך התבניות שטוחות שהכנתם מראש ולהניח אותם בתחתית התנור למשך כ 13 דקות.
  • להוציא מהתנור ובתיאבון.


4.6 כוכבים מבוסס על 312 מדרגים

באדיבות קייטרינג חלבי מרנג