טראפלס שוקולד ותמרים מצופים בבננה
חומרים ל: 30 טראפלס
1 מיכל
שמנת מתוקה של תנובה
400 גרם
שוקולד מריר
פרה חתוך לקוביות
1 וחצי כפות
ליקר תפוזים
או ליקר אחר של תפוזים
קליפת תפוז מגוררת
לציפוי:
1/3 כוס
אבקת קקאו
ההכנה:
- שמים בסיר גדול את השמנת המתוקה ומחממים על להבה בינונית לסף רתיחה.
- שמים את קוביות השוקולד במיכל של מעבד מזון. יוצקים את השמנת המתוקה על השוקולד ומשהים כדקה. לאחר מכן מערבלים את שניהם יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ואת קליפת התפוז ומעבדים מעט.
- יוצקים את התערובת לתבנית, כך שנוצרת שכבת שוקולד בעובי 2.5 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-3 שעות, עד שהתערובת מוצקה.
- בעזרת 2 כפיות יוצרים כדור מתערובת השוקולד. מניחים אותם על מגשים מרופדים בניר פרגמנט או אלומיניום. מכניסים את המגשים לכמה דקות למקפיא (כדי שהכדורים יהיו מוצקים מעט), מוצאים ומעצבים אותם לכדורים יפים. שומרים במקרר.
- לפני ההגשה מגלגלים ומצפים כל כדור באבקת קקאו. מעבירים לצלחת הגשה או שמים בעטרות נייר. רצוי לאוכל אותם תוך חצי שעה. הטראפלס נשמרים כשבוע במקרר.
זמן הכנה:
30 דקות
זמן בישול:
שעה
זמן כולל:
שעה וחצי
בתאבון!