סלט מוח כבש חם
שף פרטי מחברת עוז גורמה מציג מתכון הכנת סלט מוח כבש חם
מנה זו מקורה במטבח הצרפתי קלאסי , השף ממליץ להגישה כמנת בניים בחלק הראשון של ארוחת גורמה צרפתית בה נהוג להגיש בין 6-9 מנות
מוחות כבש
1 כרישה פרוסה לרצועות
2 גבעולים של סלרי רצועות
2 קישואים רצועות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
2 ביצים טרופות היטב
1 חבילה של פירורי לחם מטובלים
30 ג”ר חמאה
4\1 כוס שמן קנולה
400 ג”ר רסק עגבניות
1 כפית סוכר
1 כפית קליפת לימון מגורדת
אופן ההכנה:
1 . להניח את המוחות במים עם קרח למשך שעה אחת.
2 . לקלף את הקרום החיצוני שמגן על המוח בעזרת קיסם שניים.
3 . בסיר עם מים קרים יש לבשל את המוח על האש למשך 2 דקות, להוריד את הסיר מהאש ולתת למים להגיע לטמפרטורת החדר כשהמוח נמצא בתוך המים.
4 . לסנן את המוח מהמים , ולטבול את המוח בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
5 . לחמם את השמן במחבת ולטגן את המוח עד לקבלת צבע חום זהבהב (חשוב לשמור על טמפרטורת השמן שלא ישרף).
6 . במחבת נוספת יש להמיס את החמאה ולהקפיץ את הירקות בחמאה המומסת כ-3 דקות.
7 . להניח את הירקות על צלחת הגשה , להניח 2 מוחות מעל הירקות בכל צלחת . למזוג את רוטב העגבניות מעל למוחות ולהגיש.
להכנת הרוטב:
בסיר קטן לערבב את הסוכר , גרידת הלימון ורסק העגבניות להביא לרתיחה, להוסיף מלח ופילפל לפי הצורך, ולהגיש.
שיהיה בתאבון