עניין של טעם
יש לכם אירוע משפחתי מיוחד?..אתם מארגנים מסיבת צוות גדולה?...אם כן, תדרשו לערוך בדיקה מקיפה בטרם תבחרו קייטרינג ראוי שכן הצלחת הערב עבור רבים תלויה במגוון, בטעם ובאיכות המזון שתציעו להם. להלן טיפים שיוכלו לסייע לכם למצוא קייטרינג שיתאים ויטעים את הערב שלכם:
אין חכם כבעל ניסיון
אם הייתם באירוע שבו המטעמים ערבו לחיככם והשירות נעם לכם בררו עם בעל האירוע איזה קייטרינג הוא הזמין. אין כמו ניסיון אישי בזמן אמת. תוכלו גם לשמוע את חוות דעתם של אורחים נוספים על האוכל ולקבל רושם מקיף יותר. אם אין לכם טעם אישי בעניין על סמך ניסיון קודם תוכלו לבדוק באינטרנט או לשמוע חוות דעת מחברים על קייטרינג מומלץ.
בירור ראשוני
לפני שאתם ניגשים לאוכל, ערכו בירור טלפוני מה מוצע לכם במסגרת של קייטרינג, בררו פחות או יותר מחירים, ובדקו מהו מיקומו ביחס למקום האירוע שלכם כדי לוודא שהמנות אותן תגישו יגיעו רעננות לפיות המוזמנים שלכם.
ושבעת, ואכלת...
הסדר לא התבלבל... לאחר שמצאתם קייטרינג שעונה על דרישותיכם וקיימתם עימו בירור טלפוני ראשוני תוכלו להתנסות בעצמכם ולקבוע ערב טעימות להתרשמות מאותו קייטרינג. את הטעימות מומלץ לבצע לאחר שכבר אכלתם ארוחת ערב. שכן אל תתנו לרעב המציק לכם להשלות אתכם בדבר טיב טעמו של המזון המוצע.
מה בתפריט?
מנה מגוונת הכוללת מספר אופציות היא בעלת סיכוי גבוה יותר לספק את רצון מרבית האורחים שלכם. כמובן שהכל בהתאם לאופי האירוע והתקציב העומד לרשותכם. יש מנות שהן יוקרתיות יותר בנוסח סטייק אנטריקוט ויש מנות שגרתיות כמו שיפוד פרגיות, והמחיר בהתאם.. עם זאת, חשוב לזכור שמחיר יקר לא בהכרח מצביע על אוכל איכותי וטעים ולכן אל תסיקו מסקנות נמהרות על פי הכמות בטרם תוודאו איכות. כמו- כן כדאי לבדוק האם בעל הקייטרינג מציע גם קינוחים או שהוא יכול להמליץ לכם על קונדיטוריות שהוא עובד עימם. בנוסף, גם לאחר שבחרתם קייטרינג הבהירו לבעליו את רצונכם באוכל טרי המוגש חם לצלחת, גם מנה טעימה ככל שתהיה עלולה לאבד מטעמה לאחר כמה שעות...
וזאת לתעודה
בקשו מראש לראות תעודת יצרן וביטוח של מפעיל הקייטרינג שבחרתם. כך תדאגו שאם מישהו חס וחלילה יחוש לא בטוב בגלל האוכל שהזמנתם יהיה מי שיבטח אותו. כמו כן, אם אתם מעוניינים בתעודת כשרות כדאי לבדוק שהיא קיימת ואכן בתוקף.
לא כולל שירות
או שמא כן?...חשוב לוודא מה כולל שירות הקייטרינג אשר מוצע לכם. האם הוא כולל שירותי מלצור? האם ישמשו פינות אוכל שונות כבופה? ומה בדבר כלי הגשה? הקפידו לברר מראש את כל הפרטים ואם כרוך בכך תשלום נוסף.
כמה להזמין?כדי למנוע אי נעימות מומלץ להזמין מנות בכמות של 10% יותר מכמות האורחים להם אתם מצפים. תמיד עדיף שיישאר מאשר יחסר, ובמקרה של עודפי מזון תוכלו לתרום את האוכל הנותר לגמ"ח מזון, בית תמחוי, או לבקש לארוז וליהנות מאוכל טעים לשבוע הקרוב.
בתאבון!