בצק פיצה מחיטה מלאה
מי אמר שפיצה חייבת להיות מאכל לא בריא? במתכון זה תוכלו להכין בצק פיצה קריספי וטעים מבחוץ ורך מבפנים, עם כל הבריאות שיש בקמח מחיטה מלאה. לאחר שהבצק מוכן ניתן לשים עליו כל תוספת טעימה שתחפצו בה או להשתמש בו לפי מתכון להכנת פיצה.
חומרים לפיצה: (בצק שמיועד ל-10 משולשים)
- 1 כפית סוכר לבן / סוכר חום דמררה
- 1 1/2 כוסות מים חמים (בטמפ' של 45 מעלות)
- 3 כפות שמרית שמרים טריים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
- 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה , מוסיפים סוכר למים החמים. שופכים את המשרים לתערובת הסוכר והמים ומערבבים. מניחים לעמוד במשך כ -10 דקות, עד שהתערובת נהיית עם קצף.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב, את שמן הזית והמלח לתערובת השמרים. מוסיפים לתערובת, תוך ערבוב, גם את קמח החיטה המלאה ו-1 כוס קמח לכל מטרה עד לקבלת בצק אחיד . מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח לכל מטרה שעוד נותר. לשים עד שכל הקמח נספג ,וכדור הבצק הופך לחלק (תהליך שלוקח בערך 10 דק'). מניחים את הבצק בקערה משומנת,הופכים את הבצק כך שכל צדדו יספגו בשמן. . מכסים את הקערה באופן רופף במגבת, ונותנים לבצק לנוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את גודלו, כשעה.
3. כאשר הבצק תפח והכפיל את גודלו, מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות , ומחלקים ל -2 חלקים שאותם נרדד לבצק דק . לחילופין ניתן לא לחלק את הבצק ואז נקבל בצק עם עבה יותר. לשים ומקפלים את הבצק לצורת כדור מהודק היטב. מחזירים לקערה למנוחה למשך-45 דקות, עד שגודלו מוכפל.
4. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. בינתיים, מרדדים את כדור הבצק שתפח עם מערוך עד למצב שבו לא ניתן לרדד אותו יותר. לאחר מכן, מניחים את הבצק המרודד על שני האגרופים,ומושכים בעדינות את הקצוות כלפי חוץ, תוך סיבוב הבצק. כאשר הבצק העגול הגיע לגודל הרצוי , מניחים אותו על מחבת מיוחדת לפיצה ששומנה היטב. זה השלב שבו אתם בונים את הפיצה עם התוספות האהובות עליכם. (למשל- רטוב עגבניות, סוגי גבינות שונות, ירקות וכל אופציה טעימה אחרת שעולה על דעתכם.)
5. אופים במשך 16-20 דקות (תלוי בעובי)בתנור שחומם מראש , עד שהבצק נעשה פריך וזהוב בקצוות, והגבינה נמסה בחלק העליון.